CCM LA NIVEL DE RAMURA COMERT 2010 PDF

Intrucat CCM la nivel de ramura in aplicare la data intrarii in vigoare a .. Pana la , vechimea in munca se probeaza cu Carnetul de. Raportul de faţă prezintă analiza situaţiei actuale la nivel naţional a sectorului construcţii din . sectorul clădiri în anul ; producţia de energie din surse regenerabile construcţii şi comerţ, iar datele de la Inspecţia Muncii arată că tocmai reprezentative la nivel de ramură, structurile asociative ale. report is based (Contract No /AORPA/PLI-PSZO/Training Contract colectiv de munca la nivel de ramura: turism, hoteluri si restauratnte, per anii – %20Turism Conractul colectiv de muncă la nivelul ramurii comert pe anul

Author: Vuran Faujind
Country: Iceland
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 27 September 2016
Pages: 191
PDF File Size: 18.29 Mb
ePub File Size: 2.57 Mb
ISBN: 966-1-76173-261-1
Downloads: 15929
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazrakus

Odata stabilit nivelul minim pentru muncitorii calificati, salariile individuale se stabilesc potrivit art alin 2 din CM prin negocieri individuale intre angajat si salariat. Ideea este ca daca refuzati acest post vacant oferit, din punct de vedere legal, ei si-au indeplinit obligatiile, refuzul indreptatind concedierea dvs.

Aplicati CCM pana la implinirea termenului pentru care a fost incheiat, data la care va inceta potrivit legii. Este foarte probabil ca sefa dvs. Luam cazul unui salariat cu 20 de comsrt de CO, care a fost detasat pe un an de firma A la firma B incepand cu 1.

Puteti fi mai explicit, va rog.

nivle Radierea de drept a sanctiunii disciplinare Autor: Eu inteleg din aceste texte de lege ca prima de vacanta nu este considerata drept salarial raportat la norma de lucru. Acum am fost plecat cateva zile. Initiativa poate apartine oricareia dintre parti, decizia devenind efectiva in momentul in care angajatul si angajatorul stabilesc de comun acord data la care se va produce incetarea contractului.

Toate cele bune la dvs. Ce vi se poate intampla daca semnati si nu va prezentati? Potrivit art 16 alin. Referitor la inregistrarea in formularul D, imi pare rau, nu este domeniul meu de expertiza.

  74HC4060 DATASHEET PDF

Editorial Legislatie RU

Cautati in COR dupa cuvinte cheie si dupa grupe de baza. Problema este ca din cunostintele mele stiu ca regulile POS DRU sunt stricte si nu permit ca angajatii cu contract pe proiect sa mai desfasoare si alte activitati. Va multumesc pentru raspuns, oricare ar fi el! Orice modificare a elementelor prevazute la art. Daca salariata si-a dat demisia de buna voie si nu a dovedit ca a fost fortata de organizatie sa demisioneze, cu siguranta veti castiga recursul. Sorin, Salariul se negociaza intre angajator si salariat art alin.

Va multumesc si va urez sa aveti parte de un an excelent! Kara, in opinia mea, nu este bine sa le grupati.

Chiar daca mi se ofera alt post ar trebui sa imi ofere o decizie de desfiintare? Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: Am incercat sa fac corectie si nu-mi permite. Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.

RU are doar sarcina verificarii? Avand in minte urmatoarele 3 definitii, deveniti experta nivsl orice speta privind revenirea din suspendarea CIM:. Conform art 56 lit i contractul inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat. Seara buna la dvs. Nuvel multumesc din suflet pentru ajutor. Pana se va optine aprobarea va mai dura ceva timp. A fost publicata Hotararea de Guvern cu privire la modificarea salariului minim brut pe tara.

Ca si contramasura am luat decizia de a ma retrage ckmert sindicatul in care eram inscrisa la nivel de unitate si de a ma inscrie la un alt sindicat deja constituit, la un comeert angajator,… care pentru a ma proteja a acceptat sa ma primesca si sa ma sustina pentru a ocupa o functie in comitetul de conducere.

Editorial Legislatie RU | Ghid de teorie si practica in Resurse umane

La agentia noua a fost angajata o noua persoana pe durata nedeterminata care practic are in job comrrt aceleasi sarcini ca persoana care a revenit din C. Dupa cum stiti, cauzele incetarii CCM sunt stipulate clar de Legea dialogului social, iar denuntarea unilaterala este interzisa. In opinia mea exista urmatoarele posibilitati in cazul in care nevoia salariatului este reala, urgenta si ee disponibilitatea managementului de a-l ajuta:. Deoarece aveti experienta in acest domeniu, dar si pentru claritatea si complexitatea raspunsurilor dvs, indraznesc sa vin cu unele nelamuriri.

  HAYATUS SAHABAH VOL 2 PDF

Banuiesc ca daca fac incetarea nu mai are dreptul 20010 indemnizatia pentru ingrijirea copilului. Intrucat Admin-ul nu mai constituie de mult timp o prioritate pentru mine, va recomand sa mai intrebati si pe altcineva.

Inca odata multumiri si va doresc Sarbatori de Pasti fericite! Daca punctul de lucru are o adresa fizica diferita de cea a postului pentru care vi s-a incheiat CIM, atunci organizatia trebuia sa incheie cu dvs un AA.

Cum se acorda sporul de vechime pentru aceasta perioada luna? Andreea Adina, Imi pare rau, intrebarea dvs. Criteriul de apartenenta la sectoarele de activitate este acela al obiectului principal de activitate inregistrat la Registrul Comertului, conform codului CAEN art.

CO trebuie efectuat integral pana la sfarsitul anului, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic art.

In acest caz poate participa la concurs si un pensionar? In cazul Detasarii, salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile — fie de drepturile de comerr angajatorul care a dispus angajarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat art.