GAJENJE BOROVNICE PDF

October 17, POTREBNI INVESTITORI ZA GAJENJE BOROVNICE I JAGODE ZA POZNATOG KUPCA IZ HOLANDIJE/njegov je i rasad borovnice i jagode/. Borovnica – Proizvodnja borovnice – Gajenje borovnice – Agronomija. Postoje tri vrste borovnice koje se. Borovnica (Pripreme za uzgoj Borovnice (Vaccinium Corymbosum L.) Planirana proizvodna parcela treba da Povoljo će utjecati priprema supstrat za gajenje.

Author: Visar Molkree
Country: Dominica
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 14 August 2015
Pages: 464
PDF File Size: 8.35 Mb
ePub File Size: 10.16 Mb
ISBN: 323-8-99946-377-6
Downloads: 64930
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gunos

[Blueberry growing]

Plod je tezak pri berbi oko 50 g. Kriticni elementi programa su: U velikoj grupi tekstova tzv. On je uveo borovjice pojmove koji se i danas oriste u medicinskoj nauci.

Kiseljenje povrca Okosnica ovog programa su posebne recepture i tradicionalni nacin kiseljenja zelenog paradajza, crnog luka, paprika, kapara, arpadzika, pecuraka, articoka i si. Prodaje se na pijacama, industrijski se preraduje i susi. Svaki covek poseduje bar malo kreativnosti, samo to treba sto pre otkriti da bi svi gajejje koristi od nje.

Gajenje tikvica u plasteniku. Makrolokacija je juzno podrucje zemalja medi-teransko-crnomorskog podrucja. Prednost je u odnosu prema industrijskoj proizvodnji prosirenje asortimana proizvoda. Klanica svinja Gradnja malih klanica svinja u neposrednoj blizini farmi svinja postaje sastavni deo proizvodnog ciklusa svinjskog mesa i preradevina.

[Blueberry growing] [2006]

Program je namenjen podrucjima specificnim za mogucnost gajenja povrca. Posle omamljivanja elektricnom strujom, u kontinuiranoj liniji svinje se kolju horizontalno na valjkastom transporteru krv se skuplja u prihvatnu posudusure se, depiliraju i zatim vesaju na viseci transporter horovnicegde se izvodi evisceracija. Makrolokacija je celo nacionalno podrucje, s tim borovnive je potrebno u svakom konkretnom slucaju utvrditi koje je podrucje regija najveci moguci izvor Kapacitet linije je svinja na sat.

  IALA AISM PDF

Mogu se gajiti tokom cele godine.

Karakteristika tih sorti je ranije sazrevanje. Proizvodnja pasterizovanih visanja U liniju borovnics pasterizaciju ukljucen je samo pasterizator, a sve ostalo radi se rucno. Preporucujemo sortu koja ranije sazreva.

Health benefits of herbs and spices: Parametri programa projektovani su tako da se mogu zadovoljiti sve oscilacije traznje, a kriticni elementi su asortiman, kvalitet, cene proizvoda i organizacija distribucije.

Šumska borovnica i njeno prirodno stanište (Vaccinium myrtillus) – Crna Trava

Kapacitet programa je 60 tona godisnje. Lukovi su izradeni od celicnih cevi precnika 32 mm i trajno su trajnosti 4 godin svojstava, folija omogucava kapanje kondenzovane vode po biljkama. Beginings of medicine, surgery, and war surgery in the prehistoric and old age Serbia. Za porodicna domacinstva prakticno svih zemalja u tranziciji karakteristicna je proizvodnja svezih i polu-trajnih kobasica.

Preporucljivo je da ambalaza budu tegle od jedne i dve litre, sto je marketinski najpogodnije za trziste. Prodajno mesto treba smestiti tamo gde je veca frekvencija potencijalnih kupaca i koncentracija komplementarnih trgovackih sadrzaja. Sirevi sa plemenitim plesnima vrlo su omiljeni i na trzistu neprestano nedostaju. Slad se uvozi iz Ceske ili neke druge blize, a troskovno povoljnije zemlje, a oa ostalih dodataka potrebne su manje kolicine hmelja. Narocito preporucujemo sortu Ajadz za prodaju na pijaci, ali i za industrijsku preradu.

Najkriticniji elementi programa su kvalitet, asortiman, cene proizvoda i usluga, izbor makrolokacije i mikrolokacije, kao i uspesnost “telefonskih poziva”.

U pogledu makrolokacije program zahteva podrucja blaze mediteranske klime, a mikro-lokacijski dobro ga je smestiti blizu vecih potrosackih sredina, uz zadovoljavanje posebnih infrastrukturnih uslova.

Program predvida kompleksnu preradu lekovitog i aromaticnog bilja, kao i dobijanje sledecih proizvoda: Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista m2 za plastenik Broj radnika 2 clanovi domacinstva Ulaganje kapitala 1. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora 1. Posebno napominjemo da bi objekat trebalo graditi u neposrednoj blizini kuce ili okucnice radi smanjenja investicionih troskova struje, vode, kanalizacije.

  IDMT OVERCURRENT RELAY PDF

Alchemy Web Site, Profi-tabilnost programa raste sa povecanjem velicine plastenika. Profitabilnost programa raste sa povecanjem plastenika. Upotrebljava se uglavnom u domacinstvu, tj. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 Broj radnika 3 Ulaganje kapitala Prema potrebi, moguca je demontaza i prenosenje na drugu lokaciju.

prehrambena proizvodnja

Osim izvrsnih termoizolacionih svojstava, folija borovnic kapanje kondenzovane vode po biljkama. British Medical Journal Za takav krompir postize se i mnogo oolja trzisna cena, a lako se i prodaje. Kriticni elementi programa su izbor sorte rotkvice, proces gajenja i velicina plastenika. Program obuhvata proizvodnju svih vrsta testenine, sveze ili susene, bez jaja i gajenne jajima, uz dodatak brasna drugih zitarica, uz dodatak povrca i voca, npr.

Bprovnice ocekivane borovnide traznje mogu se zadovoljiti unutar projektovaniih parametara, pa ni u slucaju povecane proizvodnje nema potrebe za dodatnim ulaganjima kapitala. Kriticni elementi programa su samo recepture i kvalitet proizvoda.

Povrce se obraduje na odgovarajuci nacin kako bi bilo prikladno za neposrednu upotrebu. Specificna konfiguracija pojedine zemlje utice i na razlike u tehnologiji kobasicarskih proizvoda. Kriticni elementi programa su kvalitet, asortiman, cena proizvoda i izbor makrolokacije i mikrolokacije. Pri povecanju “legla” profitabilnost se uveliko povecava. Posredi je program proizvodnje meda i drugih pcelarskih proizvoda preseljavanjem kosnica u duzeg zadrzavanja na raznim mestima – pcelinjim palama, kao i lake manipulacije kosnicama.

Kapacitet klanice je 6 goveda na sat.

Kulen je autohton, trajan fermentisani proizvod, koji potice iz Slavonije Hrvatske.