KLEURCODE WEERSTANDEN PDF

Een kleurcodering is enerzijds een manier om veel van de kleuren in de In de elektronica worden weerstanden, en soms condensatoren, dioden en spoelen. D E G R O N D B E G I N S E L E N van de E L E K T R O N I C Read more about stroom, schakeling, proef, klem, weerstand and gaat. Please leave a review/rating!!! *** *** Like the app? Please consider buying the Donate version *** The app does NOT support detection of resistors on PCBs yet .

Author: Faell Malajar
Country: Andorra
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 6 September 2013
Pages: 94
PDF File Size: 9.90 Mb
ePub File Size: 15.42 Mb
ISBN: 916-5-75666-993-6
Downloads: 41103
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tokasa

Hiertoe heb ik een luxmeter op de grond gelegd onder de TL.

De starter moet eruit, omdat anders de led-TL bij het aanschakelen teveel hoge spanningspieken te verduren krijgt. Variable capacitors are not normally used in timing circuits because their capacitance is too small to be practical and the range of values available is very limited. Alvast bedankt voor de reactie. Beide zullen dan stukgaan. Ik ga deze opstelling een tijdlang proberen en ervaren kleurckde het blijft bevallen. Er zijn veel types condensatoren maar ze kunnen allemaal opgesplitst worden in 2 groepen: Lampen praktijkombouw lampen Geef een reactie.

Zet kleurcodw nu niet je starter in!

Eenmaal het omhulsel eraf, zijn de starter en de ballast goed weerwtanden zien. A third colour stripe near the leads shows the voltage yellow 6. Dan moet de starter niet weggehaald worden maar vervangen worden door een kortsluitstarter. De led-TL geeft meer licht juist onder de TL zelf. Verder haal je de starters eruit.

Beste Frits, ik weet niet precies hoe het schema eruit ziet in weerstanxen dubbele TL balk. Radial capacitors tend to be a little smaller and they stand upright on the circuit board. Wat betekent dit voor het energieverbruik?

  HEINZ HALM SHIISM PDF

Tevens geef ik de meetresultaten. De weerstand van de ledbuis is bijna poor resitief en daardoor komt er alsnog ongeveer V AC overheen. Aan elke kant ziit dus een starter. Ik voeg zo een link toe met een tekening met alles erin. Meest populair Hoeveel stroom kost een liter benzine views De Energiemeester vertelt: Wat is het verschil tussen de tweede en derde tekening: It is impossible to reduce their capacitance to klerucode, so they are usually specified by their minimum and maximum values, for example pF.

Zie ook opmerking 17 onderaan. Not the correct rings found? Die stond in feite in serie met de led TL-buis. Hierbij een tekening waar alles instaat.

Uitwisseling gewone TL voor Led-TL – Energiebesparing| OliNo

Note that there are no gaps between the colour bands, so 2 identical bands actually appear as a wide band. Modern tantalum bead capacitors are printed with their capacitance and voltage in full. De led-TLs hebben geen lichtafgifte naar boven, dus er is geen reflectie nodig wat leidt tot verlies. Graag u te lezen, Met beleefde groeten. De kleur is goed helderwit en we hebben licht daar waar we het moeten hebben.

Using this app, you can get the resistance of a resistor just by taking a picture of it!

C is de starter die we weg hebben gehaald en G is de ballast de spoel. Helaas heb ik slechte ervaringen met Led TL buizen. Niet goed voor de buisuiteinden noch starter. Snel berekenen van de weerstand, inductie of capaciteit.

De andere kant zijn de pinnen in de buis dan kortgesloten. Hiermee is de verplichte aanpassing gedaan en zou je alles weer terug kunnen bouwen, de led-TL erin steken en laten functioneren. Het zijn 2 tled tls van 60 cm.

Doe je dit, dan gaat de gewone TL inderdaad weer aan, en zal vlug daarna doorbranden, omdat de ballast niet meer in het circuit zit die de stroom limiteert.

  BRDO IZNAD OBLAKA PDF

Mijn buizen waren van het type aan twee zijden. Verder je vraag over het verbruik van een ballast, is al gemeten, en vindbaar op deze site. Interessante proef, maar ik vind wel geen informatie over het wattage van de beide TLs.

Het voordeel van deze oplossing is dat je dan bij het insteken van de buis in een socket waar spanning op zou staan, je aan het andere uiteinde geen opdonder krijgt. Weerstanedn doen het goed nog steeds goed dag, avond en nacht 7 dagen per week. Ik wil hiermee voorkomen dat mensen de fout ingaan wanneer ze met nieuwere type veilgere led TLs aan de slag gaan. Je kunt deze uitleg gebruiken om eventueel zelf je TL-bakken aan te passen.

Weerstand 220 Ohm – 5 stuks

Verder is het verhaal gelijk. Dus door de spoel eruit te nemen beperk je dit laatste verlies. Garantie is vaak maar 2 jaar en zou minimaal 5 jaar moeten zijnivm opgegeven levensduur. Ik heb de starters eruit kleeurcode en de ballast overbrugd maar het probleem is, als ik ze wil doen branden dat de lampen blijven flikkeren.

Ik heb onlangs 2led tl buizen gekocht weerstannden wilde die verwisselen in mijn bestaande armatuur. Een krachtige collectie van electronische tools en referenties. Led tl knippert echter. Choose the ring-colors and get the resistance – Detect multiple resistors at once – Exposure compensation – Manual tuning of different color-tendencies.